Bootstrap; Twitter tarafından geliştirilen ve geliştiricilerin kullanımına sunulmuş, ücretsiz bir tasarım kütüphanesidir. Web tasarım dünyasına belli bir standart getirmeyi başarmıştır. Hazır satılan bir çok template bootsrap alt yapısını kullanır. Bu sayede üzerinde değişiklik yapma imkanı daha çok olur. Yani aldığınız template’in sınırları içinde kalmış olmazsınız.
Bootstrap; tasarım tarafında pek bilgisi olmayan, sunucu taraflı geliştiriciler için de adeta bir nimet. Zira bootstrap, sayfa kalıpları, form elementleri, tablo yapıları, menüler, modal box, slider gibi birçok yapıyı ve daha fazlasını bünyesinde barındırır. Bu durumda bir satır css yazmadan gayet güzel sayfalan oluşturmak mümkün oluyor.
Twitter Bootstrap’ı bu adresten indirebilirsiniz. Gerekli dosyaları aşağıdaki örnekte olduğu gibi çağırdıktan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <title>Untitled Document</title> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0"> <link href="bootstrap/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet" media="screen"> <script src="http://code.jquery.com/jquery.js"></script> <script src="bootstrap/js/bootstrap.min.js"></script> </head> <body> </body> </html>
Bootstrap ile ilgili dökümanlara bu adresten ulaşabilirsiniz.
Takıldığım bir noktada oldukça yardımcı oldunuz teşekkürler
Teşekkürler anlatımınız için. Birkaç gündür kafamı kurcalayan bir sorundu, sonunda güzel ve sade bir anlatım bulabildim. Ellerinize sağlık, ve tüm arkadaşlara öneriyorum mutlaka Bootstrap tasarıma geçmeliler.
Güzel yorumunuz için teşekkürler 🙂