Hosting; paylaşımlı olarak, bir çok web sitesi tarafından kullanılan sunucudan, aldığınız hizmettir ve sahip olduğunuz web sitesinin barındırığı yerdir. Büyük çoğunlukla; Windows ve Linux olmak üzere ikiye ayrılır. Linux sunucular Php‘yi desteklerken; Windows sunucular IIS sayesinde, hem Php’yi hem de .Net’i destekler. Ancak Php kullanacaksanız, Linux hizmet almanızı öneririm. Çünkü Php Linux için geliştirilmiştir ve Windows sunucularda tam performans ve yeterlilikte çalışmayabilir.
Hosting’i kullanmaya başlamak için; satın aldığınız alan adını, hosting’in name server’larına yönlendirmeniz gerekmektedir. Yapılan güncelleme hemen gerçekleşmeyebilir, o nedenle biraz sabırlı olmak gerek. Ancak yine de bilgisayarınızda dns temizliği yapmakta yarar var. Ayrıca, proxy siteler aracılığıyla da, güncellemenin gerçekleşip, gerçekleşmediğini kontrol edebilirsiniz.
Hosting hizmeti; ziyaretçi sayısı az olan web siteleri için uygundur. Ancak ziyaretçi sayınız fazla ise, VPS Sunucu ya da VDS sunucu kiralamanız gerekmektedir.Peki VPS, VDS ne demektir, aralarındaki farklar nelerdir. İki sunucu türü de, yönetimin tamamen sizde olduğu ve size ait olan, yüksek performanslı sunuculardır. Bu iki sunucu türü ile de; ister tek bir site yayınlayabilir ya da Bayi Hosting mantığıyla birden fazla siteye hizmey verebilirsiniz.
VPS Nedir?
VPS Sucularda sanal bir bölünme söz konusudur. Yani ana sunucu üzerindeki merkezi bir yazılım aracılığıyla, sunucu parçalara ayrılır ve bu parçalardan birisi sizin hizmetinize sunulur. Bir yerde bulut sunucudur ve kaynak paylaşımı vardır.
VDS Nedir?
VDS Sunucularda sanal bir paylaşım yoktur. Almış olduğunuz hizmetteki yeterlilikler tamamen size tahsis edilmiştir. Başka bir sunucu ile ortak çalışmadığı için sunucudaki sistem tamamen sizin hizmetinizdedir. Bu nedenle VPS’e göre yüksek performans ile çalışır.